Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Wagenborgen

Voor uitvaartbegeleiding in Wagenborgen en omgeving bent u bij Sterrelicht aan het juiste adres. Het is een persoonlijke en bijzondere taak, het regelen van een uitvaart voor een dierbare. Daarom is het vaak fijn om zoveel mogelijk zelf te doen, maar ook om, wanneer u daar behoefte aan heeft, iemand naast u te hebben staan. Iemand die u begeleidt en als dat nodig is dingen uit handen neemt. Voor uitvaartbegeleiding tijdens het afscheid van dierbare, maar ook voor een wensengesprek over uw eigen uitvaart, kunt u bij mij terecht.

 

Lees meer over mijn diensten of maak meteen afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Overlijden van een dierbare

Bij het afscheid van een dierbare komen veel praktische zaken kijken. Gun uzelf ten eerste rust en ruimte voor het moment en het bijkomende verdriet. Pas als u daar aan toe bent belt u de huisarts. Wilt u familie en vrienden op de hoogte stellen? Ook dat komt pas wanneer u hieraan toe bent, net als het contact opnemen met de uitvaartbegeleider. Welk moment dat ook is, ik kom zo snel mogelijk naar u toe.

Samen kijken we naar wat er moet gebeuren om een passend afscheid van uw dierbare te regelen. Misschien wilt u zoveel mogelijk zelf doen. Voor veel mensen is dit erg belangrijk. Het voelt soms als het laatste dat zij voor hun geliefde kunnen doen. Ik zal naast u staan om waar nodig dingen te begeleiden, onderzoek te doen, maar ook dingen te regelen en uit handen te nemen als u daar behoefte aan heeft. Zelf doen is fijn, maar om welke reden dan ook is het soms prettig om iets aan iemand over te dragen.

 

Diensten Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Wagenborgen

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Wagenborgen kunt u voor het regelen van het afscheid terecht: 
  • Verzorgen en opbaren
  • Het afscheid zelf (o.a. rouwdrukwerk, vervoer, locatie en condoleance)
  • Begraven of cremeren
  • Nazorg
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over mijn diensten met betrekking tot het overlijden van een dierbare

 

Verzekering en keuzevrijheid

U mag altijd zelf bepalen welke uitvaartonderneming u kiest. Zelfs wanneer u een uitvaartverzekering heeft, waarbij sprake is van een polisblad waarop staat dat u direct moet bellen. Dit geldt bij beide verzekeringstypes, dus zowel bij kapitaalverzekeringen als bij naturaverzekeringen.

 

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt een geldsom uitgekeerd. Deze geldsom is vrij te besteden aan een passend afscheid. U kunt hier bijvoorbeeld producten, maar ook diensten en locaties mee betalen. Net als passende uitvaartbegeleiding in Wagenborgen en omgeving.

 

Naturaverzekering

Een naturaverzekering keert geen geldsom uit, maar vertegenwoordigt een verzekerde waarde. Op basis van deze waarde worden producten en diensten uitgekeerd. Hierbij is de keuze voor deze producten en diensten al gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het type kist, het aantal rouwkaarten, de begraafplaats of het crematorium en het rouwvervoer. Zou u het graag anders zien? Dat is mogelijk, maar daarvoor betaalt u een meerprijs.

Dit geldt alleen niet wanneer u kiest voor een onafhankelijke uitvaartondernemer. In dat geval zet de verzekeraar de polis alsnog om in een geldbedrag die u vrij kunt besteden.

Voor beide type verzekeringen geldt dat de waarde vastgesteld is. Dat betekent dat het afhankelijk van uw wensen is, of het volledige afscheid vanuit de uitvaartverzekering kan worden betaald. Ik help u graag om te kijken wat mogelijk is met de middelen die voorhanden liggen en bespreek de kosten van eventuele extra’s. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

 

Uw eigen uitvaartwensen

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Wagenborgen kunt u niet alleen terecht voor de uitvaart van een dierbare, maar ook om uw wensen te bespreken voor uw eigen uitvaart. Het kan best lastig zijn om hierover na te denken. U wordt immers geconfronteerd met uw eigen overlijden. Toch is dit heel waardevol, zeker voor uw dierbaren. Ik bespreek graag met u, eventueel samen met dierbaren, wat de mogelijkheden zijn en waar u over na kunt denken.

 

Over Sterrelicht

Het beeldmerk van mijn logo is een uitgebloeide paardebloem, waarvan één pluisje wegwaait. Dit staat voor de vergankelijkheid en het afscheid nemen van een persoon. De pluisjes zijn vormgegeven als sterretjes, dit verwijst naar de naam “Sterrelicht”. Het idee dat ergens in de sterrenhemel een sterretje schijnt van mijn dierbare, geeft mij troost. En wat betreft de grammatica? Het overlijden klopt vaak ook niet…

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Wagenborgen en omgeving, kunt u rekenen op een passend afscheid. Ik ben van het samen doen, want alleen u en andere dierbaren kunnen de beste invulling van het afscheid bepalen. Bij u komt de inspiratie vandaan, omdat u weet wat bij de overledene past.

 

Lees meer over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding

 

Contact opnemen

Heeft u vragen over Sterrelicht uitvaartbegeleiding in Wagenborgen en omgeving, of wilt u alvast een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen? Neem dan gerust contact op door mij te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen.

 

Neem contact op

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Groningen | Hoogezand | Loppersum | Scheemda | Spijk | Ten Boer | Uithuizen | Wagenborgen | Winsum | Woldendorp | Zuidbroek

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER