Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Hoogezand

Bent u op zoek naar uitvaartbegeleiding in Hoogezand en omgeving? Dan bent u bij Sterrelicht aan het juiste adres. Het regelen van het afscheid van een dierbare is verdrietig, maar is ook bijzonder en liefdevol. Soms is zoveel mogelijk zelf doen prettig, maar ik neem u naar behoefte ook graag het één en ander uit handen. Naast uitvaartbegeleiding bij het overlijden van een dierbare, kunt u bij Sterrelicht ook terecht voor een wensengesprek over uw eigen uitvaart.

 

Lees meer over mijn diensten of maak meteen afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Overlijden van een dierbare

Wanneer een dierbare overlijdt moeten er dingen geregeld worden. Maar voordat u daaraan begint: neem de tijd. Voor uzelf, uw verdriet en voor elkaar. Pas als u daar aan toe bent, belt u de huisarts, eventueel gevolgd door familie en vrienden. Maar misschien wilt u daar ook nog mee wachten, want de wereld staat voor u even stil. Het juiste moment om de uitvaartbegeleider te bellen is dat moment waarop ú daar klaar voor bent. Op welk moment van de dag (of nacht) dat ook is, ik kom zo snel mogelijk naar u toe.

Ik begeleid u graag bij de stappen die hierna gezet worden. Misschien wilt u zoveel mogelijk zelf doen. Voor sommige mensen is juist het regelen van het afscheid heel belangrijk. Het is immers het laatste wat voor deze dierbare gedaan kan worden. Om dit goed te kunnen doen bied ik u aandacht, maar ook rust en ruimte. Ik begeleid u in de praktische zaken, sta naast u, zoek dingen uit en neem dingen uit handen waar u dat prettig vindt. Ook al is zelf doen vaak nog zo fijn, soms is het om welke reden dan ook prettig om iets over te dragen.

 

Diensten Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Hoogezand

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Hoogezand kunt u voor het regelen van het afscheid terecht: 
  • Verzorgen en opbaren
  • Het afscheid zelf (o.a. rouwdrukwerk, vervoer, locatie en condoleance)
  • Begraven of cremeren
  • Nazorg
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over mijn diensten met betrekking tot het overlijden van een dierbare

 

Verzekering en keuzevrijheid

Ook al is er sprake van een uitvaartverzekering met een polisblad waarop staat dat u direct moet bellen; u bent altijd vrij om een uitvaartonderneming te kiezen ongeacht of en welke verzekering u heeft afgesloten. Dit geldt voor zowel kapitaal- als naturaverzekeringen.

 

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt een geldsom uitgekeerd. Deze geldsom is vrij te besteden aan een passend afscheid. U kunt hier bijvoorbeeld producten, maar ook diensten en locaties mee betalen. Net als passende uitvaartbegeleiding in Hoogezand en omgeving.

 

Naturaverzekering

Een naturaverzekering keert geen geldsom uit, maar vertegenwoordigt een verzekerde waarde. Op basis van deze waarde worden producten en diensten uitgekeerd. Hierbij is de keuze voor deze producten en diensten al gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het type kist, het aantal rouwkaarten, de begraafplaats of het crematorium en het rouwvervoer. Zou u het graag anders zien? Dat is mogelijk, maar daarvoor betaalt u een meerprijs.

Dit geldt alleen niet wanneer u kiest voor een onafhankelijke uitvaartondernemer. In dat geval zet de verzekeraar de polis alsnog om in een geldbedrag die u vrij kunt besteden.

Voor beide type verzekeringen geldt dat de waarde vastgesteld is. Dat betekent dat het afhankelijk van uw wensen is, of het volledige afscheid vanuit de uitvaartverzekering kan worden betaald. Ik help u graag om te kijken wat mogelijk is met de middelen die voorhanden liggen en bespreek de kosten van eventuele extra’s. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

 

Uw eigen uitvaartwensen

Niet alleen voor de uitvaart van een naaste, maar ook voor uw eigen uitvaart kunt u bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Hoogezand terecht. Misschien klinkt het gek, maar dat is het niet. Het kan in de toekomst voor nabestaanden juist heel fijn zijn als u uw wensen op een rij hebt. Ik ga hier graag met u over in gesprek. Hoe ziet u uw eigen uitvaart voor u? Wat past bij u? En wat niet? Als uw dierbaren dit weten kunnen zij hier in de toekomst rekening mee houden.

 

Over Sterrelicht

Waar doen mijn logo en naam u aan denken? Ik zal u vertellen wat het voor mij betekent: het pluisje dat van de paardenbloem wegwaait, staat voor de dierbare van wie we afscheid nemen. Dit pluisje is tegelijk een ster, dat mij doet denken aan de troostende gedachte dat van iedere overleden dierbare een lichtje over ons schijnt vanuit de sterrenhemel. Vandaar ook de naam. En wat betreft de grammatica die niet klopt? U heeft gelijk, want afscheid nemen voelt vaak ook alsof iets niet klopt…

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Hoogezand en omgeving, zorgen we ervoor dat u in die rare niet-kloppende tijd, de ruimte en begeleiding voelt om een passend afscheid voor uw dierbare te regelen. Gezamenlijk, want alleen u als nabestaande weet op welke manier het best afscheid genomen kan worden van uw dierbare.

 

Lees meer over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding

 

Contact opnemen

Heeft u vragen over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Hoogezand en de aangeboden diensten, of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Dit kan telefonisch, per mail of via het contactformulier. Ik sta u graag te woord.

 

Neem contact op

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Groningen | Hoogezand | Loppersum | Scheemda | Spijk | Ten Boer | Uithuizen | Wagenborgen | Winsum | Woldendorp | Zuidbroek

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER