Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Uithuizen

Voor uitvaartbegeleiding in Uithuizen en omgeving bent u bij Sterrelicht aan het juiste adres. Het is een persoonlijke en bijzondere taak, het regelen van een uitvaart voor een dierbare. Daarom is het vaak fijn om zoveel mogelijk zelf te doen, maar ook om, wanneer u daar behoefte aan heeft, iemand naast u te hebben staan. Iemand die u begeleidt en als dat nodig is dingen uit handen neemt. Voor uitvaartbegeleiding tijdens het afscheid van dierbare, maar ook voor een wensengesprek over uw eigen uitvaart, kunt u bij mij terecht.

 

Lees meer over mijn diensten of maak meteen afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Overlijden van een dierbare

Bij het afscheid van een dierbare komen veel praktische zaken kijken. Gun uzelf ten eerste rust en ruimte voor het moment en het bijkomende verdriet. Pas als u daar aan toe bent belt u de huisarts. Wilt u familie en vrienden op de hoogte stellen? Ook dat komt pas wanneer u hieraan toe bent, net als het contact opnemen met de uitvaartbegeleider. Welk moment dat ook is, ik kom zo snel mogelijk naar u toe.

Samen kijken we naar wat er moet gebeuren om een passend afscheid van uw dierbare te regelen. Misschien wilt u zoveel mogelijk zelf doen. Voor veel mensen is dit erg belangrijk. Het voelt soms als het laatste dat zij voor hun geliefde kunnen doen. Ik zal naast u staan om waar nodig dingen te begeleiden, onderzoek te doen, maar ook dingen te regelen en uit handen te nemen als u daar behoefte aan heeft. Zelf doen is fijn, maar om welke reden dan ook is het soms prettig om iets aan iemand over te dragen.

 

Diensten Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Uithuizen

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Uithuizen kunt u voor het regelen van het afscheid terecht: 
  • Verzorgen en opbaren
  • Het afscheid zelf (o.a. rouwdrukwerk, vervoer, locatie en condoleance)
  • Begraven of cremeren
  • Nazorg
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over mijn diensten met betrekking tot het overlijden van een dierbare

 

Verzekering en keuzevrijheid

Ook al is er sprake van een uitvaartverzekering met een polisblad waarop staat dat u direct moet bellen; u bent altijd vrij om een uitvaartonderneming te kiezen ongeacht of en welke verzekering u heeft afgesloten. Dit geldt voor zowel kapitaal- als naturaverzekeringen.

 

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een verzekering die een geldsom uitkeert. Dit bedrag is geheel vrij besteedbaar voor het afscheid. Producten, diensten en locaties die u zelf uitkiest en die bij u passen. Dat geldt dus ook wanneer u zoekt naar de best passende uitvaartbegeleiding in Uithuizen.

 

Naturaverzekering

Een naturaverzekering vertegenwoordigt een verzekerde waarde en keert daarmee diensten en producten uit. De verzekeraar heeft véél vooraf bepaald: een standaard kist, een vastgesteld aantal kaarten, het vervoer en ook bijvoorbeeld het crematorium of de begraafplaats. Maakt u andere keuzes, dan moet u fors bijbetalen. En dat terwijl u denkt dat alles geregeld is.

Heeft u een naturaverzekering en u kiest een onafhankelijke uitvaartondernemer? Dan zet de verzekeraar de polis alsnog om in een geldbedrag. Dit bedrag is dan vrij te besteden aan de uitvaart. Of dat bedrag (net als het bedrag uit de kapitaalverzekering) voldoende is voor de uitvaart, is afhankelijk van uw wensen. Ik reken het u graag voor.

 

Uw eigen uitvaartwensen

Niet alleen voor de uitvaart van een naaste, maar ook voor uw eigen uitvaart kunt u bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Uithuizen terecht. Misschien klinkt het gek, maar dat is het niet. Het kan in de toekomst voor nabestaanden juist heel fijn zijn als u uw wensen op een rij hebt. Ik ga hier graag met u over in gesprek. Hoe ziet u uw eigen uitvaart voor u? Wat past bij u? En wat niet? Als uw dierbaren dit weten kunnen zij hier in de toekomst rekening mee houden.

 

Over Sterrelicht

Waar doen mijn logo en naam u aan denken? Ik zal u vertellen wat het voor mij betekent: het pluisje dat van de paardenbloem wegwaait staat voor de dierbare van wie we afscheid nemen. Dit pluisje is tegelijk een ster, dat mij doet denken aan de troostende gedachte dat van iedere overleden dierbare een lichtje op ons schijnt vanuit de sterrenhemel. Vandaar ook de naam. En wat betreft de grammatica die niet klopt? U heeft gelijk, want afscheid nemen voelt vaak ook alsof iets niet klopt…

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Uithuizen en omgeving, zorgen we ervoor dat u in die rare niet-kloppende tijd, de ruimte en begeleiding voelt om een passend afscheid voor uw dierbare te regelen. Gezamenlijk, want alleen u als nabestaande weet op welke manier het best afscheid genomen kan worden van uw dierbare.

 

Lees meer over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding

 

Contact opnemen

Heeft u vragen over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Uithuizen en de aangeboden diensten, of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Dit kan telefonisch, per mail of via het contactformulier. Ik sta u graag te woord.

 

Neem contact op

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Groningen | Hoogezand | Loppersum | Scheemda | Spijk | Ten Boer | Uithuizen | Wagenborgen | Winsum | Woldendorp | Zuidbroek

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER