Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Appingedam

Bent u op zoek naar uitvaartbegeleiding in Appingedam en omgeving? Dan bent u bij Sterrelicht aan het juiste adres. Het regelen van het afscheid van een dierbare is verdrietig, maar ook bijzonder en liefdevol. Soms is zoveel mogelijk zelf doen prettig. Maar naar behoefte neem ik ook graag het één en ander uit handen. Naast uitvaartbegeleiding bij het overlijden van een dierbare, kunt u bij Sterrelicht ook terecht voor een wensengesprek over uw eigen uitvaart.

 

Lees meer over mijn diensten of maak meteen afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Overlijden van een dierbare

Wanneer een dierbare overlijdt moeten er dingen geregeld worden. Maar voordat u daaraan begint: neem de tijd. Voor uzelf, uw verdriet en voor elkaar. Pas als u daar aan toe bent, belt u de huisarts, eventueel gevolgd door familie en vrienden. Maar misschien wilt u daar ook nog mee wachten, want de wereld staat voor u even stil. Het juiste moment om de uitvaartbegeleider te bellen is dat moment waarop ú daar klaar voor bent. Op welk moment van de dag (of nacht) dat ook is, ik kom zo snel mogelijk naar u toe.

Ik begeleid u graag bij de stappen die hierna gezet worden. Misschien wilt u zoveel mogelijk zelf doen. Voor sommige mensen is juist het regelen van het afscheid heel belangrijk. Het is immers het laatste wat voor deze dierbare gedaan kan worden. Om dit goed te kunnen doen bied ik u aandacht, maar ook rust en ruimte. Ik begeleid u in de praktische zaken, sta naast u, zoek dingen uit en neem dingen uit handen waar u dat prettig vindt. Ook al is zelf doen vaak nog zo fijn, soms is het om welke reden dan ook prettig om iets over te dragen.

 

Diensten Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Appingedam

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Appingedam kunt u voor het regelen van het afscheid terecht:

  • Verzorgen en opbaren
  • Het afscheid zelf (o.a. rouwdrukwerk, vervoer, locatie en condoleance)
  • Begraven of cremeren
  • Nazorg
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over mijn diensten met betrekking tot het overlijden van een dierbare

 

Verzekering en keuzevrijheid

Ook al is er sprake van een uitvaartverzekering met een polisblad waarop staat dat u direct moet bellen; u bent altijd vrij om een uitvaartonderneming te kiezen. Ongeacht welke verzekering u al dan niet heeft afgesloten. Dit geldt voor zowel kapitaal- als naturaverzekeringen.

 

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een verzekering die een geldsom uitkeert. Dit bedrag is geheel vrij besteedbaar voor het afscheid. Voor producten, diensten en locaties die u zelf uitkiest en die bij u passen. Dat geldt dus ook wanneer u zoekt naar de best passende uitvaartbegeleiding in Appingedam.

 

Naturaverzekering

Een naturaverzekering vertegenwoordigt een verzekerde waarde en keert daarmee diensten en producten uit. De verzekeraar heeft véél vooraf bepaald: een standaard kist, een vastgesteld aantal kaarten, het vervoer en ook bijvoorbeeld het crematorium of de begraafplaats. Maakt u andere keuzes, dan moet u fors bijbetalen. En dat terwijl u denkt dat alles geregeld is.

Heeft u een naturaverzekering en u kiest een onafhankelijke uitvaartondernemer? Dan zet de verzekeraar de polis alsnog om in een geldbedrag. Dit bedrag is dan vrij te besteden aan de uitvaart. Of dat bedrag (net als het bedrag uit de kapitaalverzekering) voldoende is voor de uitvaart, is afhankelijk van uw wensen. Ik reken het u graag voor.

 

 

Uw eigen uitvaartwensen

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Appingedam kunt u niet alleen terecht voor de uitvaart van een dierbare, maar ook om uw wensen te bespreken voor uw eigen uitvaart. Het kan best lastig zijn om hierover na te denken. U wordt immers geconfronteerd met uw eigen overlijden. Toch is dit heel waardevol, zeker voor uw dierbaren. Ik bespreek graag met u, eventueel samen met dierbaren, wat de mogelijkheden zijn en waar u over na kunt denken.

 

Over Sterrelicht

Het beeldmerk van mijn logo is een uitgebloeide paardebloem, waarvan één pluisje wegwaait. Dit staat voor de vergankelijkheid en het afscheid nemen van een persoon. De pluisjes zijn vormgegeven als sterretjes, dit verwijst naar de naam “Sterrelicht”. Het idee dat ergens in de sterrenhemel een sterretje schijnt van mijn dierbare, geeft mij troost. En wat betreft de grammatica? Het overlijden klopt vaak ook niet…

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Appingedam en omgeving, kunt u rekenen op een passend afscheid. Ik ben van het samen doen, want alleen u en andere dierbaren kunnen de beste invulling van het afscheid bepalen. Bij u komt de inspiratie vandaan, omdat u weet wat bij de overledene past.

 

Lees meer over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding

 

Contact opnemen

Heeft u vragen over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Appingedam en omgeving, of wilt u alvast een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen? Neem dan gerust contact op door mij te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen.

 

Neem contact op

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Groningen | Hoogezand | Loppersum | Scheemda | Spijk | Ten Boer | Uithuizen | Wagenborgen | Winsum | Woldendorp | Zuidbroek

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER