Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Spijk

Bent u op zoek naar uitvaartbegeleiding in Spijk en omgeving? Dan bent u bij Sterrelicht aan het juiste adres. Het regelen van het afscheid van een dierbare is verdrietig, maar is ook bijzonder en liefdevol. Soms is zoveel mogelijk zelf doen prettig, maar ik neem u naar behoefte ook graag het één en ander uit handen. Naast uitvaartbegeleiding bij het overlijden van een dierbare, kunt u bij Sterrelicht ook terecht voor een wensengesprek over uw eigen uitvaart.

 

Lees meer over mijn diensten of maak meteen afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Overlijden van een dierbare

Wanneer een dierbare overlijdt, moeten er dingen geregeld worden. Maar voordat u daaraan begint: neem de tijd. Voor uzelf, uw verdriet en voor elkaar. Pas als u daar aan toe bent, belt u de huisarts, eventueel gevolgd door familie en vrienden. Maar misschien wilt u daar ook nog mee wachten, want de wereld staat voor u even stil. Het juiste moment om de uitvaartbegeleider te bellen, is dat moment waarop ú daar klaar voor bent. Op welk moment van de dag (of nacht) dat ook is, ik kom zo snel mogelijk naar u toe.

Ik begeleid u graag bij de stappen die hierna gezet worden. Misschien wilt u zoveel mogelijk zelf doen. Voor sommige mensen is juist het regelen van het afscheid heel belangrijk. Het is immers het laatste wat voor deze dierbare gedaan kan worden. Om dit goed te kunnen doen bied ik u aandacht, maar ook rust en ruimte. Ik begeleid u in de praktische zaken, sta naast u, zoek dingen uit en neem dingen uit handen waar u dat prettig vindt. Ook al is zelf doen vaak nog zo fijn, soms is het om welke reden dan ook prettig om iets over te dragen.

 

Diensten Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Spijk

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Spijk kunt u voor het regelen van het afscheid terecht: 
  • Verzorgen en opbaren
  • Het afscheid zelf (o.a. rouwdrukwerk, vervoer, locatie en condoleance)
  • Begraven of cremeren
  • Nazorg
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over mijn diensten met betrekking tot het overlijden van een dierbare

 

Verzekering en keuzevrijheid

U mag altijd zelf bepalen welke uitvaartonderneming u kiest. Zelfs wanneer u een uitvaartverzekering heeft, waarbij sprake is van een polisblad waarop staat dat u direct moet bellen. Dit geldt bij beide verzekeringstypes, dus zowel bij kapitaalverzekeringen als bij naturaverzekeringen.

 

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt een geldsom uitgekeerd. Deze geldsom is vrij te besteden aan een passend afscheid. U kunt hier bijvoorbeeld producten, maar ook diensten en locaties mee betalen. Net als passende uitvaartbegeleiding in Spijk en omgeving.

 

Naturaverzekering

Een naturaverzekering keert geen geldsom uit, maar vertegenwoordigt een verzekerde waarde. Op basis van deze waarde worden producten en diensten uitgekeerd. Hierbij is de keuze voor deze producten en diensten al gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het type kist, het aantal rouwkaarten, de begraafplaats of het crematorium en het rouwvervoer. Zou u het graag anders zien? Dat is mogelijk, maar daarvoor betaalt u een meerprijs.

Dit geldt alleen niet wanneer u kiest voor een onafhankelijke uitvaartondernemer. In dat geval zet de verzekeraar de polis alsnog om in een geldbedrag die u vrij kunt besteden.

Voor beide type verzekeringen geldt dat de waarde vastgesteld is. Dat betekent dat het afhankelijk van uw wensen is, of het volledige afscheid vanuit de uitvaartverzekering kan worden betaald. Ik help u graag om te kijken wat mogelijk is met de middelen die voorhanden liggen en bespreek de kosten van eventuele extra’s. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

 

Uw eigen uitvaartwensen

Nadenken over uw eigen uitvaart kan best confronterend zijn, daarom kunt u ook hiervoor bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Spijk terecht. We bespreken rustig wat u in gedachten heeft, kijken naar mogelijkheden en punten van aandacht. Vervolgens kunt u dit delen met uw dierbaren. Zo maakt u het hen gemakkelijker, mochten zij in de toekomst in de positie komen dat zij uw uitvaart mogen regelen. Én weet u zeker dat uw eigen wensen ook bekend zijn.

 

Over Sterrelicht

Het logo en de naam van Sterrelicht zijn niet willekeurig gekozen. Het pluisje dat van de paardenbloem wegwaait staat voor de persoon van wie we afscheid nemen. Tegelijk is dit een ster, dat verwijst naar de naam Sterrelicht. Want hoe troostend kan het zijn, dat een dierbare als een ster aan de hemel over ons schijnt. Altijd aanwezig. En wat de grammatica betreft? Die klopt inderdaad niet, maar dat geldt ook zo vaak voor een overlijden.

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Spijk en omgeving, zorgen wij ervoor dat u een passend afscheid voor uw dierbare kunt regelen. Samen, want alleen de nabestaanden weten wat de beste invulling van het afscheid is.

 

Lees meer over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding

 

Contact opnemen

Voor vragen over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Spijk en de aangeboden diensten, mag u altijd contact met mij opnemen. Dit kan telefonisch, per mail of via het contactformulier. Op die manier kunt u ook een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.

 

Neem contact op

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Groningen | Hoogezand | Loppersum | Scheemda | Spijk | Ten Boer | Uithuizen | Wagenborgen | Winsum | Woldendorp | Zuidbroek

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER