Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Scheemda

Voor uitvaartbegeleiding in Scheemda en omgeving bent u bij Sterrelicht aan het juiste adres. Het is een persoonlijke en bijzondere taak, het regelen van een uitvaart voor een dierbare. Daarom is het vaak fijn om zoveel mogelijk zelf te doen, maar ook om, wanneer u daar behoefte aan heeft, iemand naast u te hebben staan. Iemand die u begeleidt en als dat nodig is dingen uit handen neemt. Voor uitvaartbegeleiding tijdens het afscheid van dierbare, maar ook voor een wensengesprek over uw eigen uitvaart, kunt u bij mij terecht.

 

Lees meer over mijn diensten of maak meteen afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Overlijden van een dierbare

Bij het afscheid van een dierbare komen veel praktische zaken kijken. Gun uzelf ten eerste rust en ruimte voor het moment en het bijkomende verdriet. Pas als u daar aan toe bent belt u de huisarts. Wilt u familie en vrienden op de hoogte stellen? Ook dat komt pas wanneer u hieraan toe bent, net als het contact opnemen met de uitvaartbegeleider. Welk moment dat ook is, ik kom zo snel mogelijk naar u toe.

Samen kijken we naar wat er moet gebeuren om een passend afscheid van uw dierbare te regelen. Misschien wilt u zoveel mogelijk zelf doen. Voor veel mensen is dit erg belangrijk. Het voelt soms als het laatste dat zij voor hun geliefde kunnen doen. Ik zal naast u staan om waar nodig dingen te begeleiden, onderzoek te doen, maar ook dingen te regelen en uit handen te nemen als u daar behoefte aan heeft. Zelf doen is fijn, maar om welke reden dan ook is het soms prettig om iets aan iemand over te dragen.

 

Diensten Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Scheemda

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Scheemda kunt u voor het regelen van het afscheid terecht: 
  • Verzorgen en opbaren
  • Het afscheid zelf (o.a. rouwdrukwerk, vervoer, locatie en condoleance)
  • Begraven of cremeren
  • Nazorg
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over mijn diensten met betrekking tot het overlijden van een dierbare

 

Verzekering en keuzevrijheid

U bent altijd vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen. Heeft u een uitvaartverzekering? Dan staat in sommige gevallen op uw polisblad dat u direct moet bellen, maar ook dan bent u vrij van keuze. Niet alleen bij kapitaalverzekeringen, ook bij naturaverzekeringen.

 

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering is een verzekering die een geldsom uitkeert. Dit bedrag is geheel vrij besteedbaar voor het afscheid. Producten, diensten en locaties die u zelf uitkiest en die bij u passen. Dat geldt dus ook wanneer u zoekt naar de best passende uitvaartbegeleiding in Scheemda.

 

Naturaverzekering

Een naturaverzekering vertegenwoordigt een verzekerde waarde en keert daarmee diensten en producten uit. De verzekeraar heeft véél vooraf bepaald: een standaard kist, een vastgesteld aantal kaarten, het vervoer en ook bijvoorbeeld het crematorium of de begraafplaats. Maakt u andere keuzes, dan moet u fors bijbetalen. En dat terwijl u denkt dat alles geregeld is.

Heeft u een naturaverzekering en u kiest een onafhankelijke uitvaartondernemer? Dan zet de verzekeraar de polis alsnog om in een geldbedrag. Dit bedrag is dan vrij te besteden aan de uitvaart. Of dat bedrag (net als het bedrag uit de kapitaalverzekering) voldoende is voor de uitvaart, is afhankelijk van uw wensen. Ik reken het u graag voor.

 

Uw eigen uitvaartwensen

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Scheemda kunt u niet alleen terecht voor de uitvaart van een dierbare, maar ook om uw wensen te bespreken voor uw eigen uitvaart. Het kan best lastig zijn om hierover na te denken. U wordt immers geconfronteerd met uw eigen overlijden. Toch is dit heel waardevol, zeker voor uw dierbaren. Ik bespreek graag met u, eventueel samen met dierbaren, wat de mogelijkheden zijn en waar u over na kunt denken.

 

Over Sterrelicht

Het beeldmerk van mijn logo is een uitgebloeide paardebloem, waarvan één pluisje wegwaait. Dit staat voor de vergankelijkheid en het afscheid nemen van een persoon. De pluisjes zijn vormgegeven als sterretjes, dit verwijst naar de naam “Sterrelicht”. Het idee dat ergens in de sterrenhemel een sterretje schijnt van mijn dierbare, geeft mij troost. En wat betreft de grammatica? Het overlijden klopt vaak ook niet…

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Scheemda en omgeving, kunt u rekenen op een passend afscheid. Ik ben van het samen doen, want alleen u en andere dierbaren kunnen de beste invulling van het afscheid bepalen. Bij u komt de inspiratie vandaan, omdat u weet wat bij de overledene past.

 

Lees meer over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding

 

Contact opnemen

Heeft u vragen over Sterrelicht uitvaartbegeleiding in Scheemda en omgeving, of wilt u alvast een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen? Neem dan gerust contact op door mij te bellen, mailen of het contactformulier in te vullen.

 

Neem contact op

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Groningen | Hoogezand | Loppersum | Scheemda | Spijk | Ten Boer | Uithuizen | Wagenborgen | Winsum | Woldendorp | Zuidbroek

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER