Muziek

Het is een feit dat muziek één van de weinige dingen in ons leven is, die ons zo intens kan terugbrengen naar herinneringen. Vaak naar tijden die gekenmerkt worden door zorgeloze, vreugdevolle en/of ingrijpende/verdrietige tijden. De meeste herinneringen waar muziek aangekoppeld is, komen uit onze jeugd. Maar zeker ook na die tijd. Het helpt ook om gevoelens uit te drukken. Soms komt u pas bij een afscheid van iemand erachter wat diens lievelingsmuziek/nummer echt was. Ook kan het dan echt verrassen. Of u heeft een eigen herinnering bij het nummer.

Bij een afscheid 'klopt' het altijd dat nummers worden gespeeld, waar de overledene van hield. Dit hoort bij hem of haar. Hiernaast kan ook muziekkeuze worden gespeeld van de nabestaanden. Vaak is er associatie met een specifiek nummer, herinneringen van gezamenlijke vakantie(s), sportbelevingen, schooltijden etc. Bij het horen van een melodie komt het terug. Als een familielid, vriend of andere dierbare nabestaanden een verhaal vertelt tijdens het afscheid, kan deze een muziekkeuze toelichten in zijn/haar verhaal. Een afscheidsdienst duurt gemiddeld 45 minuten en veelal worden er dan 4 nummers gekozen. Maar dit is geheel naar eigen invulling en afhankelijk van de gekozen tijd. Een optie kan zijn om tijdens de condoleance gekozen achtergrondmuziek te draaien.

In de uitvaartmuziek is een top 10, momenteel staan hier o.a. het "Ave Maria" in verschillende uitvoeringen. en ook "Afscheid nemen bestaat niet "van Marco Borsato en "The Rose" van Bette Midler.

Op iedere site van een crematorium wordt een lijst zichtbaar gemaakt, van nummers die bij hen op de band staan. Hier kunt u inspiratie op doen en ook ze beluisteren. En een definitieve keuze maken. Maar ook wordt het liedje toegevoegd, die u kiest en die nog niet was opgenomen in de lijst.  

Hiernaast vindt u de link van "Stilleweer" in Appingedam: Muziekkeuze Uitvaartcentrum Stilleweer

Tevens is de mogelijkheid een live-optreden in de afscheidsdienst op te nemen, dit gebeurt steeds vaker. Denk hier bijv. aan een familielid of vriend(in), die live een instrument bespeelt of iemand die een lied zingt.

 

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER