Bloemstukken

Welke bloemen kies je? In de meeste gevallen blijft het de keuze van de familie. Soms zijn de wensen van de overledene vastgelegd, bijvoorbeeld voorkeur voor soort of kleur. Maar vaak niet. Mijn advies is om als familie de bloemen/bloemstukken zelf te verzorgen. Het is een ‘actie’ in de week van uitvaart, die vaak met beide handen wordt aangegrepen. Ook zijn er vaak goede contacten met de lokale bloemist. En een bloemist weet bovendien te vertellen van een bepaalde betekenis van de bloemsoorten. Het kan zijn dat de overledene heeft aangegeven géén bloemen te wensen. De familie zal dit zeker volgen, en in die gevallen waarin ze toch kiezen om de kist van hun dierbare te omringen uit liefde en dankbaarheid…wat kan daar op tegen zijn? Liefde? De overledene vergeeft ze vast en zeker, denk ik…

 

Indien u op de rouwkaart en/of rouwadvertentie leest ‘géén bloemen’, volg dit dan. De bloemen/ bloemstukken van de directe familie worden op de kist gelegd en hier omheen volgen de andere bloemen/bloemstukken. Bij het bestellen van de bloemen kunt u het adres doorgeven van de opbaar- of afscheidslocatie. Tegenwoordig wordt ook regelmatig de wens uitgesproken een (bepaalde) bloem mee te nemen op de dag van afscheid en deze op de kist achter te laten bij de laatste groet.

 

En misschien denkt u ook aan de optie om een boeket bij de familie te laten bezorgen na de uitvaartweek? In de tijd na de uitvaart is het ook fijn hiermee te laten weten dat er aan hen gedacht wordt.

 

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER