Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Ten Boer

Voor uitvaartbegeleiding in Ten Boer en omgeving bent u bij Sterrelicht aan het juiste adres. Het is een persoonlijke en bijzondere taak, het regelen van een uitvaart voor een dierbare. Daarom is het vaak fijn om zoveel mogelijk zelf te doen, maar ook om, wanneer u daar behoefte aan heeft, iemand naast u te hebben staan. Iemand die u begeleidt en als dat nodig is dingen uit handen neemt. Voor uitvaartbegeleiding tijdens het afscheid van dierbare, maar ook voor een wensengesprek over uw eigen uitvaart, kunt u bij mij terecht.

 

Lees meer over mijn diensten of maak meteen afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Overlijden van een dierbare

Bij het afscheid van een dierbare komen veel praktische zaken kijken. Gun uzelf ten eerste rust en ruimte voor het moment en het bijkomende verdriet. Pas als u daar aan toe bent belt u de huisarts. Wilt u familie en vrienden op de hoogte stellen? Ook dat komt pas wanneer u hieraan toe bent, net als het contact opnemen met de uitvaartbegeleider. Welk moment dat ook is, ik kom zo snel mogelijk naar u toe.

Samen kijken we naar wat er moet gebeuren om een passend afscheid van uw dierbare te regelen. Misschien wilt u zoveel mogelijk zelf doen. Voor veel mensen is dit erg belangrijk. Het voelt soms als het laatste dat zij voor hun geliefde kunnen doen. Ik zal naast u staan om waar nodig dingen te begeleiden, onderzoek te doen, maar ook dingen te regelen en uit handen te nemen als u daar behoefte aan heeft. Zelf doen is fijn, maar om welke reden dan ook is het soms prettig om iets aan iemand over te dragen.

 

Diensten Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Ten Boer

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Ten Boer kunt u voor het regelen van het afscheid terecht: 
  • Verzorgen en opbaren
  • Het afscheid zelf (o.a. rouwdrukwerk, vervoer, locatie en condoleance)
  • Begraven of cremeren
  • Nazorg
  • en nog veel meer...

 

Lees meer over mijn diensten met betrekking tot het overlijden van een dierbare

 

Verzekering en keuzevrijheid

U bent altijd vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen. Heeft u een uitvaartverzekering? Dan staat in sommige gevallen op uw polisblad dat u direct moet bellen, maar ook dan bent u vrij van keuze. Niet alleen bij kapitaalverzekeringen, ook bij naturaverzekeringen.

 

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt een geldsom uitgekeerd. Deze geldsom is vrij te besteden aan een passend afscheid. U kunt hier bijvoorbeeld producten, maar ook diensten en locaties mee betalen. Net als passende uitvaartbegeleiding in Ten Boer en omgeving.

 

Naturaverzekering

Een naturaverzekering keert geen geldsom uit, maar vertegenwoordigt een verzekerde waarde. Op basis van deze waarde worden producten en diensten uitgekeerd. Hierbij is de keuze voor deze producten en diensten al gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het type kist, het aantal rouwkaarten, de begraafplaats of het crematorium en het rouwvervoer. Zou u het graag anders zien? Dat is mogelijk, maar daarvoor betaalt u een meerprijs.

Dit geldt alleen niet wanneer u kiest voor een onafhankelijke uitvaartondernemer. In dat geval zet de verzekeraar de polis alsnog om in een geldbedrag die u vrij kunt besteden.

Voor beide type verzekeringen geldt dat de waarde vastgesteld is. Dat betekent dat het afhankelijk van uw wensen is, of het volledige afscheid vanuit de uitvaartverzekering kan worden betaald. Ik help u graag om te kijken wat mogelijk is met de middelen die voorhanden liggen en bespreek de kosten van eventuele extra’s. Zo komt u nooit voor financiële verrassingen te staan.

 

Uw eigen uitvaartwensen

Niet alleen voor de uitvaart van een naaste, maar ook voor uw eigen uitvaart kunt u bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Ten Boer terecht. Misschien klinkt het gek, maar dat is het niet. Het kan in de toekomst voor nabestaanden juist heel fijn zijn als u uw wensen op een rij hebt. Ik ga hier graag met u over in gesprek. Hoe ziet u uw eigen uitvaart voor u? Wat past bij u? En wat niet? Als uw dierbaren dit weten kunnen zij hier in de toekomst rekening mee houden.

 

Over Sterrelicht

Waar doen mijn logo en naam u aan denken? Ik zal u vertellen wat het voor mij betekent: het pluisje dat van de paardenbloem wegwaait, staat voor de dierbare van wie we afscheid nemen. Dit pluisje is tegelijk een ster, dat mij doet denken aan de troostende gedachte dat van iedere overleden dierbare een lichtje schijnt vanuit de sterrenhemel. Vandaar ook de naam. En wat betreft de grammatica die niet klopt? U heeft gelijk, want afscheid nemen voelt vaak ook alsof iets niet klopt…

Bij Sterrelicht Uitvaartbegeleiding in Ten Boer en omgeving, zorgen we ervoor dat u in die rare niet-kloppende tijd, de ruimte en begeleiding voelt om een passend afscheid voor uw dierbare te regelen. Gezamenlijk, want alleen u als nabestaande weet op welke manier het best afscheid genomen kan worden van uw dierbare.

 

Lees meer over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding

 

Contact opnemen

Heeft u vragen over Sterrelicht Uitvaartbegeleiding Ten Boer en de aangeboden diensten, of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Dit kan telefonisch, per mail of via het contactformulier. Ik sta u graag te woord.

 

Neem contact op

 

Appingedam | Bedum | Delfzijl | Groningen | Hoogezand | Loppersum | Scheemda | Spijk | Ten Boer | Uithuizen | Wagenborgen | Winsum | Woldendorp | Zuidbroek

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER