Verzorgen en opbaren

Verzorgen

De laatste verzorging is een bijzonder moment. Met aandacht en respect wordt de overledene gewassen en gekleed. Als naasten krijgt u alle ruimte om hierbij aanwezig te zijn of te helpen, maar niets moet. Het is daarbij belangrijk om goed naar uw gevoel te luisteren. 

 

Opbaren

Een belangrijke keuze is de plaats van opbaring. Op welke plek wilt u de komende dagen afscheid nemen van uw dierbare? Welke omgeving biedt daar de juiste sfeer voor, zodat u in alle rust nog bij de overledene kunt zijn?

Een opbaring thuis is een wens die vaak voorkomt, maar is niet in elke situatie mogelijk. Er zijn verschillende alternatieven die we kunnen onderzoeken als dit aan de orde komt.

Zo kan de opbaring in het uitvaartcentrum of in één van de rouwkamers. Ook hier kunt u uw dierbare te allen tijde bezoeken.

 

Kist, mand, wade

Er is tegenwoordig een brede keuze in kisten, manden en ook wades. De mogelijkheid om een kist persoonlijk te maken is er ook. Zo kunt u zelf een kist (laten) schilderen. Als men kiest voor een wikkeldoek, dan ligt het lichaam op een draagbaar. Ook blijft hier de keuze tussen cremeren of begraven. Op de inspiratie-pagina vindt u een overzicht van kisten en manden. Heeft u voorkeur voor een wade, dan bekijken we samen de opties.

 

Neem contact op

 
Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER