Kosten en verzekering

De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van de persoonlijke wensen en de invulling van het afscheid. Voor het begeleiden van een uitvaart bereken ik een tarief waarbij mijn vaste werkzaamheden zijn inbegrepen. Hiervoor ben ik gedurende de dagen na het overlijden tot en met het afscheid en het nagesprek beschikbaar voor de nabestaanden. Naast alle praktische en wettelijke formaliteiten regel ik samen met de nabestaanden alle zaken die moeten gebeuren om een mooi en passend afscheid vorm te geven. 

Om inzicht te krijgen in de kosten van de uitvaart kom ik graag bij u langs om samen uw wensen te inventariseren. U ontvangt nadien een offerte op maat, geheel vrijblijvend. Het voordeel van het gesprek is, dat we alvast kennis met elkaar maken. Maar u bent altijd vrij om toch een andere uitvaartbegeleider te kiezen als u het gevoel heeft dat mijn werkwijze niet aansluit bij uw wensen.

U bent vrij in de keuze van de uitvaartonderneming. Het is niet verplicht de uitvaart te laten uitvoeren door de verzekeraar. Ook maakt het niet uit of het een kapitaalverzekering is of een verzekering in natura. Als ik de uitvaart verzorg, zal ik contact opnemen met de verzekeraar, meld het overlijden en informeer wat er wordt uitgekeerd. Desgewenst zorg ik voor de financiële afhandeling. 

Vaak wordt gedacht dat een uitvaart bij een grotere uitvaartverzekeraar voordeliger is dan bij een kleinere uitvaartonderneming. Dat klopt meestal niet. Al bent u verzekerd, vaak moet u ook dan bijbetalen. Dit heeft te maken met de dekking van de polis en de wensen en keuzes die gemaakt worden. Vaak is de polis al lang geleden afgesloten en zijn de uitvaartwensen gaandeweg veranderd.

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER