Post, rouwpost, lieve post, ...ik 'post' het graag!

             ~Februari 2023

Beste Jeannette,

Het is alweer even geleden dat we elkaar gesproken hebben, tijd om je te laten weten hoe het ons het afgelopen halfjaar is vergaan. In oktober hebben we een grote doos chocolaatjes uitgezocht voor de verzorgenden van de afdeling Waterlelie. Samen met de worstenbroodjes die speciaal uit Brabant zijn bezorgd, vormden ze het bedankje voor de jarenlange liefde die ze aan ons moeder hebben gegeven. Het komt mij over als een klein gebaar, maar het is waar ze om gevraagd hebben: doe maar iets lekkers. En ze waardeerden het enorm!                                                                                                                                                 

Begin december hebben we de as van ons mam opgehaald bij het crematorium in Laren, ze waren zo vriendelijk speciaal voor ons, omdat we van ver komen, op een vrijdag het uitgifteloket te openen. Daarna zijn we naar Zandvoort gegaan en hebben we haar as aan zee uitgestrooid. We hebben er een fijn weekend van gemaakt, goed om met elkaar op een plek waar onze ouders graag kwamen, samen te zijn.

Dat waren zeg maar de grote stappen in het afscheid, er zijn ook heel veel kleine stapjes geweest natuurlijk.

Denkend aan al die stapjes denk ik natuurlijk ook terug aan jou. Hoe jij als bij toeval op ons pad kwam ’s avonds laat op de Waterlelie. Hoe je vervolgens kordaat van alles regelde. Hoe je ons hebt begeleid in de periode direct na het overlijden van ons mam. Wat bijzonder was dat! Je stapte met ons mee, liep soms even voor, stond soms bewust even stil (ook letterlijk), maar meestal voelden wij jou naast ons.  Het heeft ons het gevoel gegeven dat we samen het afscheid hebben vormgegeven, dat we samen alle stappen doorlopen hebben, van de meest praktische tot de meest persoonlijke. Het was heel fijn te weten dat er iemand was aan wie we alles konden vragen en waar we heel open mee van gedachten konden wisselen. Je gaf ons het vertrouwen waardoor wij het afscheid op onze eigen wijze konden vormgeven. Jij hebt ervoor gezorgd dat wij terug kunnen kijken op een heel bijzondere periode direct na het overlijden van ons moeder.

Wij wensen iedereen in een periode van afscheid een Jeannette toe. Iemand die vragen stelt en met aandacht luistert, alle ruimte geeft voor emotie en als het past grappig uit de hoek komt. Iemand dichtbij die er op geheel eigen wijze voor zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Dank je wel Jeannette dat je met ons mee gestapt bent.

Lieve groet, Tilly, Joyce, Erica en Joost

 

#superblij met deze brief  #daardoeikhetvoor #review #blog #dankbaar

 

Inspiratie
voor kisten

LEES MEER
Inspiratie
voor bloemstukken

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwkaarten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwteksten

LEES MEER
Inspiratie
voor rouwvervoer

LEES MEER
Inspiratie
voor muziek

LEES MEER
Inspiratie
voor catering

LEES MEER